Satisfacció per l'alliberament de la rotonda del peatge de l'autopista a partir del setembre

Satisfacció a Torredembarra i Altafulla per l'eliminació de les tanques "New Jersey" de la rotonda de l'autopista. Sense aquestes barreres, a partir del setembre, ja es podrà fer la volta, sense necessitat de recórrer el desviament per canviar de sentit.

Les tanques han estat subjecte de manifestacions i múltiples queixes per part dels veïns. Les va instal·lar l'Estat el 2018 quan es va prohibir la circulació de camions per la nacional. L'objectiu era millorar la fluïdesa del trànsit i reduir les cues. Es va plantejar com una mesura provisional amb l'horitzó posat al 2021. Com ha confirmat l'ACN, les barreres es retiraran la nit del 31 d'agost quan s'alliberarà l'autopista.

Sense el peatge, els ajuntaments creuen que no hi haurà un nus en aquest punt perquè la majoria de vehicles circularan directament a través de l'AP-7.

foto autopiosta

A partir d'aquest 1 de setembre ja no es pagarà per circular per l'AP-7 des de la Jonquera i fins a Vila-seca, que és l'últim peatge d'aquesta autopista. També acaba la concessió de l'AP-2 del Vendrell fins a Saragossa. Això sí, podria deixar de ser gratuït d'aquí a 3 anys amb la implantació d'un nou sistema de pagament per mantenir les carreteres d'alta capacitat. Un nou model que, de moment, no s'ha definit.