L'ABG podria sortir del govern torrenc després del 21-D en funció dels resultats

A Torredembarra no hi ha crisi de govern, però aquesta podria arribar després  de les eleccions del 21 de desembre. Un dels socis, l'Alternativa Baix Gaià, ha deixat entreveure que es podrien replantejar el pacte en funció dels resultats. Diu que si hi ha un govern que aposta per la independència, també els ajuntaments hi haurien de donar suport. Per això, sortirien d'un govern on hi ha Esquerra però també el PSC.

Va ser la CUP qui va preguntar-li a dos dels socis de govern, Esquerra i l’Alternativa Baix Gaià, si pensava trencar el pacte amb el PSC arran de l’aplicació de l’article 155. La CUP els va demanar que expulsessin els socialistes del govern. Un dels grups directament interpel•lats, l’Alternativa Baix Gaià, va defensar el pacte, però també va obrir la porta a trencar-lo després de les eleccions del 21-D. Per l’Alternativa, si el nou govern de la Generalitat aposta per seguir cap a la independència, el món local s’hi haurà de sumar i llavors sí que es plantejarien sortir del govern, enlloc d’expulsar el PSC. L’alcalde no va fer cap referència a un possible trencament del pacte i va defensar l’acord de govern entre ERC, PSC i l’ABG en clau local. En un ple marcat sobretot per les referències a la situació política, va ser el debat sobre la moció en defensa de l’escola catalana la que va generar el moment més tens, protagonitzat pel portaveu de Ciutadans i l’alcalde. Va ser durant l’explicació de l’ABG, en què feia referència a la situació actual i parlava de diferents casos d’adoctrinament. Ciutadans va intervenir, tot i no tenir la paraula, i l’alcalde li va cridar l’atenció. Minuts després l’alcalde va explicar que volia que no permetria que s’aixequés la veu durant el ple. Ciutadans es va disculpar, però va afegir que no és l’únic que interromp durant les altres intervencions.
A la sala de plens es manté la foto de Carles Puigdemont, el que va generar el comentari del PP, que va explicar que li havia consultat al secretari si podia seguir la imatge allà. El secretari va dir que no hi havia problema perquè la llei només regula el que hi ha de ser necessàriament, però no hi ha cap prohibició.