Torredembarra aposta per la visibilització del dol perinatal

El cementiri municipal de Torredembarra vol facilitar el dol de les famílies que han perdut un fill durant l'embaràs o poc després de néixer. És per això que l'Ajuntament ha obert l'espai Empremtes, enfocat a què les mares i pares puguin recordar i homenatjar els seus fills. S'ha creat a partir de la delimitació de l'entorn de l'olivera i de la col·locació d'un banc. A més, s'inaugurarà una placa per identificar l'espai el diumenge de Tots Sants.

Tot i que el dol perinatal està molt invisibilitzat, cada vegada sorgeixen més iniciatives com la de l'Ajuntament de Torredembarra per facilitar la recuperació emocional de les mares i pares. Aquest procés és especialment dur per a les famílies que perden el seu nadó abans de la setmana 22, ja que no poden disposar del cos per enterrar-lo o incinerar-lo.

nixols

La inauguració de l'espai Empremtes no és l'única novetat del cementiri municipal. I és que els torrencs disposen de 192 nínxols i 132 columbaris nous des d'aquesta setmana. L'obra d'ampliació s'ha fet a partir de mòduls prefabricats conformats per 48 columnes de quatre pisos. Una reforma que ha costat uns 300 mil euros i que no ha suposat l'arrencament de cap dels vuit xiprers del voltant.