×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 353

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

Tarragona acomiada Sant Magí amb la processó més tradicional

 

Sant Magí ha acabat amb la tradicional entrada del sant a la seva capella, al Portal del Carro, després de la processó i els pilars caminant de les quatre colles de la ciutat. Així es tancava aquest dilluns al vespre la festa major petita de Tarragona, després de celebrar més de 200 propostes per tots els públics.

Cada 19 d'agost el portal del carro es fa petit. La sortida de Sant Magí captiva els més fidels al patró de Tarragona, i a les festes de la ciutat. La processó del Sant era l'últim acte solemne de la Festa Major petita de la ciutat. Portat a espatlles i acompanyat del seguici de Sant Magí, la imatge del patró recorria la Part Alta acompanyat també per les pubilles i hereu, les autoritats locals i aquest cop amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, com a convidat d'honor de l'alcalde Pau Ricomà. També era el primer Sant Magí del nou arquebisbe Joan Planellas

Enfilant el carrer de les Coques, de Sant Pau i el Pla de Palau, a redós de la Catedral, la processó s'endinsava al centre, fins a tornar al Portal del Carro. Gegants i Nanos, els seus grups de música, balls de bastons i la Banda Unió Musical de Tarragona deixaven espai a l'entrada solemne de Sant Magí a la seva capella. I al final, un dels moments més especials, els pilars caminant de les quatre colles de la ciutat, per ordre d'antiguitat, els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove, els Xiquets del Serrallo i els castellers de Sant Pere i Sant Pau. La cloenda d'un Sant Magí més que ara ja pensa en Santa Tecla.