L'Hospital de Dia del Joan XXIII duplica les visites des de la seva ampliació

 La intenció de l'actuació en una àrea de més de 470 metres quadrats era precisament millorar l'atenció i la confortabilitat dels pacients.

És un dels serveis de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona: l'Hospital de Dia. L'equipament permet atendre gran quantitat de pacients sense necessitat d'ingressar-los, se'ls fan proves i controls o se'ls administren els tractaments que els corresponen. L'àrea més gran d'aquest espai, el Servei de Medicina Interna, enguany ha atès més de dues mil persones, superant les 1.200 de l'any anterior.

El servei de Medicina Interna va néixer el 2013 amb l'objectiu de millorar l'assistència de pacients crònics complexos, disminuir les consultes a urgències i els ingressos hospitalaris de pacients que poden ser atesos en règim ambulatori. A més d'aquesta àrea, l'Hospital de Dia atén pacients d’altres serveis com Endocrinologia, Neurologia o Pneumologia.

Amb l'ampliació de l'Hospital de Dia es va crear aquesta nova sala d’espera de 130 m2, es van fer 9 consultes més i es va construir una nova sala polivalent, de 110 m2 i amb capacitat de 15 punts d’atenció. Una actuació que va suposar una inversió de 400.000 euros.