Tàrraco Viva vol fer xarxa europea i impulsar grups de recreació infantils

 

El que veuen és un acte electoral. No pertany a la campanya per les municipals d’aquest diumenge, sinó a unes eleccions d’ara fa 2.000 anys. És la darrera recreació històrica de Tàrraco Viva, que tanca la 21a edició del festival després de més de 400 actes de divulgació del passat romà.

La cloenda va voler explicar com eren els òrgans de govern i quina maquinària es posava en marxa després d’un anunci d'eleccions anticipades. A partir d’aquí, l’acte va exposar quins passos feien els candidats fins a les eleccions. Una mirada al passat que ens convida a fer comparacions: què ha canviat des de llavors?

A l'antiga Roma encara no existien les organitzacions polítiques i eren els canidats els qui prenien la iniciativa i assumien la campanya. A més a més, en la prèvia de les eleccions tampoc s'escoltaven promeses electorals, sinó que tot es basava en el prestigi personal del candidat. 

I així és com el festival posa el punt final d’enguany, projectant diversos aspectes de la Tàrraco Romana a través de conferències, debats, tallers i recreacions històriques. Un segell que el festival ja s’ha fet seu i que, després de dues dècades, és una marca de referència internacional.

I tot just després de tancar la 21a edició, Tàrraco Viva mira endavant per llençar diversos titulars de cara a l’any vinent. En la tasca d’internacionalització l’organització donarà un pas més creant una xarxa europea de festivals romans que uneixi les principals apostes de divulgació del patrimoni històric. La cita enguany ha implicat un miler de persones en l’organització, i un avançament més, l’any vinent esperen incrementar la xifra apostant pels més joves.

Amb el caràcter slow del qual el festival presumeix, al 2020 Tàrraco Viva es dedicarà al treball i l’alimentació per centrar la mirada en com era la vida del conjunt de la societat, més enllà dels més privilegiats.