×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 353

Comença la veda a la pesca de l'arrossegament que s'allargarà dos mesos

Els pescadors de l’arrossegament de Tarragona es troben en veda. S’allargarà dos mesos i aquesta aturada ha de servir per regenerar les diverses espècies del fons marí. Mentrestant els treballadors del sector aprofitaran aquests dies per fer manteniment de les barques i fer vacances.

Fa més de 60 anys que els pescadors de l’arrossegament del Serrallo realitzen una aturada durant dos mesos. Ha començat aquesta setmana i s’allargarà fins al 30 de juny. Després del que consideren que ha estat una bona temporada, ara són dies de fer manteniment de les barques i de fer vacances. El principal objectiu d’aquesta veda és que els peixos es tornin a regenerar, és per això que des del sector valoren molt positivament aquests dos mesos d’aturada.

Aquests pescadors asseguren que de moment no tenen el mateix problema que el sector del peix blau, que ha vist com cada vegada hi ha menys sardina i de mida més petita. Tot i això diuen que les pesques han disminuït en comparació a fa anys. Aquest factor, més la falta d’un relleu generacional, han causat la desaparició de bona part de la flota. Fa uns anys hi havia més de 40 barques i ara en són 27.

La veda està regulada a Catalunya des de l’any 1991. Durant aquest període, els pescadors reben ajudes de l’Estat per poder viure aquests dos mesos. Altres treballadors aniran a l’atur fins a la nova temporada.