Un llibre coral revisa la figura de Julio Antonio

Nou historiadors i estudiosos de Julio Antonio revisen la figura de l’escultor de Móra d’Ebre estretament vinculat a Tarragona. Ho fan en el marc de la commemoració del centenari de la mort de l’artista i en un llibre coordinat per Antonio Salcedo i impulsat des del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, que juntament amb el museu Reina Sofia de Madrid, conserva l’obra de l’escultor del Monument als Herois de Tarragona.

El llibre, aprofitant les diferents procedències i inquietuds dels autos, redescobreix diversos aspectes de l’obra i biografia de l’artista i la seva relació amb els espais on es va moure: Móra d’Ebre, Madrid, Tarragona i Catalunya.

La presentació del llibre “Julio Antonio, 1889-1919. Un segle després” ha servit per obrir els actes de commemoració del centenari de la mort de l’artista, en el marc del qual, ja al mes de gener, el Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona acollirà una exposició que pretendrà traslladar una visió contemporània de l’obra de Julio Antonio a partir de l’obra de creadors actuals guanyadors del premi que porta el nom de l’escultor.