TAC12 presenta una sèrie documental sobre la Batalla de l'Ebre

TAC12 estrenarà aquest proper dissabte la sèrie documental Tremolors que els aproparà a la Batalla de l’Ebre durant divuit setmanes. Testimonis i historiadors expliquen i analitzen aquests fets que van tenir lloc ara fa vuitanta anys. Una nova producció pròpia coproduïda amb el canal Terres de l’Ebre que ens proposa un exercici de memòria històrica.

Se n’ha escrit i parlat molt sobre la batalla de l’Ebre, però encara queden coses per dir. El pas del temps ha permès oferir noves mirades sobre la mateixa i fer uns càlculs precisos que fan feredat: 30.000 morts, 75.000 ferits i 15.000 presoners. La fredor de les xifres amaga però la realitat vivencial d’un conflicte complex que va més enllà de la trinxera de guerra.

Més enllà del front, la rereguarda en un sentit ampli, entenent la batalla de l’Ebre dins el marc d’una guerra total on els bombardejos de ciutats i pobles o la indústria bèl·lica són també trets fonamentals. Són punt on incideix la sèrie documental Tremolors produïda conjuntament per TAC12 i el canal Terres de l’Ebre.

El projecte, avalat pel Memorial Democràtic, dona veu a testimonis i a una desena d’historiadors i investigadors com Josep Maria Solé, Josep Sánchez Cervelló o Jordi Piqué, entre altres, que documenten i analitzen uns fets que TAC12 els aproparà cada dissabte des d'aquest estiu.

La sèrie documental consta de divuit capítols i es començarà a emetre aquest dissabte. Serà un exercici de memòria històrica, ja que l’emissió dels capítols coincidirà amb la temporalitat de la batalla ara fa 80 anys. 115 dies de lluita, del 25 de juliol fins el 16 de novembre de 1938.