La Policia Nacional deté un home acusat d'agredir un agent a Tarragona l'1-O

La Policia Nacional ha detingut un home acusat d'agredir un agent a les portes de l'Institut Tarragona durant l'1 d'octubre. L'home ha quedat en llibertat després de declarar davant del jutge.

A l’Institut Tarragona i a la plaça Imperial es van concentrar part de les càrregues policials durant l’1 d’octubre. Ara, la Policia Nacional ha detingut un home acusat d’haver agredit un agent, donant-li una patada als testicles. Uns fets que haurien passat quan la policia intentava accedir a l’institut Tarragona per desallotjar les persones que volien votar. Després de cometre la suposada agressió, l’home hauria fugit. Va declarar aquest dijous davant del jutjat de guàrdia de Tarragona i va quedar en llibertat amb càrrecs. La investigació, però, continua oberta per un presumpte delicte de lesions i atemptat a agents de l’autoritat. Ara serà el jutjat d’instrucció 2 qui seguirà amb la instrucció.

És el mateix jutjat on aquest divendres han declarat 8 persones investigades per la vaga del 8 de novembre, per haver participat en marxes lentes i talls de carreteres a Tarragona. En aquest segon dia de declaracions tots els citats han comparegut davant del jutge, investigats per un suposat delicte contra la seguretat del trànsit. En aquesta causa hi ha 39 persones investigades i els advocats demanen que s’arxivi el cas. Mantenen que els fets s’emmarquen en el dret de vaga i de protesta i denuncien que algun dels investigats ni tan sols eren al lloc dels fets.