Castells de vuit en una altra jornada marcada per la pluja

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va dur a terme la millor actuació del cap de setmana casteller a la diada d'inici de temporada dels Xiquets de Tarragona. Els vallencs van fer castells de vuit sota cobert, ja que la pluja va tornar a marcar el cap de setmana en matèria castellera

La pluja ha tornat a trastocar aquest cap de setmana les plans de les colles castelleres, com a mínim pel que fa a l'emplaçament de les diades, tot i que els objectius de rodatge d'estructures i nous castellers s'ha mantingut intacte.

Una de les actuacions que es va veure forçada a canvi d'emplaçament va ser la diada d'inici de temporada dels Xiquets de Tarragona, que va substituir la plaça del Rei pel recinte del Palau Firal i de Congressos. En aquesta la millor actuació la va dur a terme una Colla Vella que continua marcant els millors registres del món casteller en aquest inici de curs. Així, els rosats van descarregar novament el 3 i el 4d8, al que van tornar a unir el 9d7, descarregat ja per quarta vegada enguany pels del Portal Nou i que podria ser una de les estructures a tenir en compte aquesta temporada amb un o fins i tot dos pisos més. La Vella va tancar l'actuació amb el segon pilar de sis del curs en una diada marcada per l'actuació sota cobert.

De la seva banda, els Xiquets de Tarragona van aprofitar la primera actuació del curs per rodar castells de la gamma alta de set com el 5d7 i el 4d7 amb l'agulla a més del 3d7. Uns matalassers que afronten una temporada de canvis als troncs que els farà apuntalar bé les seves estructures abans de reptes superiors.

L'actuació la van completar els Xiquets de Reus i els Castellers de Sabadell, aquests últims van descarregar un meritori 4d8, a més del 2 i el 5d7, mentre que els reusencs van tenir en el 5d7 i el 4d7 amb l'agulla els seus millors castells.