El Pla de Seguretat dels Jocs tindrà 20 programes específics de protecció

 

El Pla Director de Seguretat dels Jocs Mediterranis tindrà 20 programes específics de protecció, vigilància i seguretat. Avui la Junta Local de Seguretat de la ciutat de Tarragona ha analitzat el document que han presentat les diferents forces policials, i que durant aquest mes es presentarà també a la resta de seus dels jocs.

En nivell 4 d'alerta terrorista i amb un conficte polític a Catalunya, sense Govern de moment, i amb accions reivindicatives periòdiques, la protecció i seguretat dels Jocs serà un repte especial aquest mes de juny, un cop arrenqui l'esdeveniment i es posin a prova totes les instal·lacions. I per això els diferents cossos de seguretat de l'Estat, Generalitat i la Guàrdia Urbana han detallat avui a la Junta Local de Seguretat de Tarragona les mesures a desplegar per aplicar els 20 programes que -segons s'ha donat a conèixer- té el Pla Director de Seguretat.

Ara el Pla Director de Seguretat es presentarà als municipis que seran seu dels Jocs. Per això encara no s'ha desvetllat la quantitat d'efectius que desplegarà cada Cos. De moment, l'actuació coordinada per la Direcció General de la Policia de la Generalitat ja ha fet més de 70 accions de vigilància preventiva. El Pla Director preveu mesures de protecció específica per les instal·lacions però també per l'acompanyament de delegacions, d'autoritats, el control fronterer, la vila mediterrània, el transport i els accessos, l'acreditació de professionals, entre d'altres. Pel que fa a possibles protestes de caire polític, no està previst cap reglament ni regulació específica pel que fa a la presència de símbols durant els esdeveniments esportius.