ERC proposa una taula veïnal per fiscalitzar el servei de la brossa i la neteja

Mentre no s’implanti el nou contracte del servei de la brossa i la neteja, Esquerra aposta per la creació d’una taula de seguiment del servei amb la participació de veïns i tècnics de l’Ajuntament. Creu que es necessari fiscalitzar una feina que, diuen, no s’està fent com cal. De fet, ja s’ha sancionat Fomento de Contratas y Construcciones per barrejar les fraccions de la brossa i i es preveu denunciar l’empresa per la desaparició de mig miler de contenidors nous.

La taula de seguiment seria una mesura circumstancial mentre arriba el nou contracte. Per això, Esquerra exigeix celeritat i critica els partits que estan endarrerint la seva aplicació.

Ricomà assegura que l’aplicació del nou contracte permetrà millorar la recollida selectiva perquè preveu la generació de més espais porta a porta a la Part Alta i els eixos comercials. Un sistema, diu, provat amb èxit a Bonavista, el Serrallo i Cala Romana.

A més, el nou contracte inclou un control de certificació de la feina feta que fiscalitzarà el servei i també una plataforma digital a través de la qual els veïns sabran quins serveis es donen el seu àmbit i podran interactuar i alertar si la feina no està ben feta.

Esquerra també contempla mantenir la pressió sancionadora. Enguany ja es porten més de 200 sancions i l’any passat es va tancar amb 452.