A bord d'un trenet per gaudir de la Nit dels Museus

Com si es tractés d'un menú degustació, unes 200 persones van gaudir de la Nit dels Museus a Tarragona. Petits tastets per tornar cap a casa satisfets i havent-ho provat tot. I és que enguany el protagonista d'aquesta jornada cultural ha estat el trenet turístic. A bord d'aquest vehicle, quatre grups d'una cinquantena de persones van anar tombant per la ciutat saltant d'un museu a un altre.

Un dels grups va començar al Caixaforum. Visita exprès; el temps necessari per contemplar una sola obra. El motiu, que l'organització va decidir que a cada museu s'interpretaria una sola peça, totes elles relacionades amb la sostenibilitat. Acabada la visita al Caixaforum, de pressa cap al trenet. Següent parada, el Moll de Costa.

En aquest indret, els visitants van poder fer un 2x1. Primer, visita al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, on el tema tractat va ser la higiene i la medicina en època romana. Acabada l'explicació, només calia creuar el pas de vianants per entrar al Museu del Port, on la visita va girar entorn d'un antic vaixell que es va enfonsar als anys 90 per convertir-lo en un biòtop submarí.

Tot plegat regit per un dinamisme que va confeccionar una experiència única, també apta per a tots els públics. I des del mar serrallenc fins a la Part Alta. El trenet va dur els visitants fins als museus d'Art Modern, Diocesà i Bíblic, el Mèdol Centre d'Arts Contemporànies i les cases Canals i Castellarnau.