ERC proposa crear un passeig i una plaça al carrer Unió

Esquerra Republicana vol canviar l'aspecte i la naturalesa del carrer Unió i de la plaça de la Mitja Lluna de Tarragona. La candidatura de Pau Ricomà ha tret a la llum un esbós de la renovació que hi plantegen amb una inversió que podria rondar els 3 milions i mig d'euros. La transformació passa, principalment, per multiplicar l'espai per als vianants, en detriment dels cotxes.

Per un costat, al carrer Unió pròpiament es crearia un passeig amb zona verda i s'eixamplarien les voreres. Aquest espai tindria continuïtat, més avall, a la plaça de la Mitja Lluna que es tancaria per un dels costats i en l'altre els vehicles hi podrien passar, però a un nivell més elevat. El carrer Apodaca també tindria més espai per als vianants, ja que es reduiria a un sol sentit de circulació.

La proposta electoral d'Esquerra està encaminada a generar un entorn més amable per a les persones, per exemple, com s'ha fet al carrer Canyelles. La formació política pensa que amb aquest projecte també en sortiria beneficiat el carrer del Gasòmetre, ja que es reduiria el trànsit, i tot plegat obriria un gran espai de passeig entre la Rambla Nova, la illa Corsini i la Part Baixa.