El fortí de Sant Jordi serà un nou pol d'atracció cultural aquest estiu

Un nou pol d'atracció patrimonial i cultural; això és el que serà el fortí de Sant Jordi un cop s'hagi enllestit la rehabilitació de l'edifici després de dècades tancat. L'Ajuntament de Tarragona ha obert la licitació per adaptar l'espai, amb uns treballs que es faran els pròxims mesos i que tindran un cost al voltant de 250.000 euros.

Amb tot, la voluntat és obrir aquest mateix estiu, si bé és cert que la intenció era obrir l'estiu de l'any passat, tot i que la lentitud burocràtica del consistori ha fet que l'execució del projecte, que està enllestit des de fa un any, s'hagi fet esperar.

Si el termini previst d'obertura de portes es compleix, la ciutat guanyarà un espai de cara a la celebració d'actes aquesta mateixa Santa Tecla o esdeveniments estivals de l'àrea de Joventut. Això compleix amb l'objectiu fonamental de la regidoria de Patrimoni: que la ciutadania redescobreixi el fortí de Sant Jordi no només com a element patrimonial, sinó també com a espai cultural.

La fortificació, erigida pels britànics ara fa tres segles, durant la guerra de Successió, incorporarà un escenari desmuntable, a més de tres pèrgoles i bancs. A més, s'adequarà l'extrem sud del fortí com a mirador, amb vistes al fortí de la Reina i la platja del Miracle. Mentrestant, l'accés serà lliure i l'horari d'obertura serà com els dels parcs públics de la ciutat.

L'ÚS DEL MAGATZEM, EN UN FUTUR

D'altra banda, l'esplanada del fortí de Sant Jordi amaga sota seu l'antic magatzem d'armes; un espai amb moltes possibilitats, però que requeriria una hipotètica segona fase del projecte en un futur per a dotar-lo d'ús. La instal·lació de lavabos al fortí també quedarà per a més endavant.