×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

El professor Echavarren, de l'ICIQ, rep el Premi Nacional d'Investigació

El professor Antonio Maria Echavarren, de l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ), ha rebut aquest dimecres el Premi Nacional d'Investigació Enrique Moles que atorga el Ministeri. Echavarren, líder de grup de recerca del centre tarragoní, ha estat distingit en l'àrea de Ciència i Tecnologia Química per les seves contribucions a la química orgànica sintètica.

El reconeixement més important d'Espanya en aquest àmbit valora carreres excepcionals i amb una àmplia projecció internacional. En el cas d'Antonio Maria Echavarren destaca per haver aconseguit obtenir al laboratori estructures molt complexes de productes naturals amb activitat biològica de gran interès.  Ha desenvolupat uns catalitzadors basats en or que es comporten d'una manera molt similar als enzims naturals.

1 Premi Prof. Echavarren

Foto: Casa de S.M. el Rey

El premi, dotat amb 30.000 euros, l'ha rebut aquest dimecres a Alacant en un acte que ha comptat amb la presència dels Reis d'Espanya i la Ministra de Ciència i Innovació. No és el primer premi per al professor de l'ICIQ, que actualment és el president de la Reial Societat Espanyola de Química. En les darreres dècades, Echavarren ha estat reconegut a l'Estat amb altres guardons i també a escala internacional.