El cessament de la portaveu de la CUP, Laia Estrada, s'ajorna fins d'aquí a quinze dies

El cessament de la portaveu de la CUP, Laia Estrada, s’ha ajornat fins d’aquí quinze dies. Ho ha anunciat l’alcalde de Tarragona perquè durant aquestes dues setmanes es puguin presentar al·legacions. Els cupaires han anunciat que arribaran fins al final perquè Estrada no hagi d’abandonar la seva acte de regidora. Tot això ha passat en un ple que ha estat marcat per la tensió.

A l’inici de la sessió plenària el regidor de la CUP Jordi Martí, demanava que es retirés de l’ordre del dia el punt on es cessava la portaveu de la formació Laia Estrada. Finalment, en el moment del debat, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha decidit aparcar durant 15 dies aquest punt i obrir un període d’al·legacions. Tot i l’ajornament del punt, el ple no ha estat absent de polèmica. Desenes de persones s’han concentrat a les portes de la sala de plens per denunciar que la regidora cupaire hagi d’abandonar el seu càrrec arran de la sentència del cas Bershka. O també aquesta picabaralla entre la CUP i l’alcalde pel paper que ha tingut en tot plegat el secretari de l’Ajuntament, Josep Anton Font.

Finalment els dos regidors de la CUP han abandonat el plenari i les portes del saló de plens s’han hagut de tancar perquè els crits dels manifestants impedien la normalitat de la sessió. Fora de l’Ajuntament, Laia Estrada, explicava que arribarien fins al final per frenar el seu cessament i considerava com una victòria el que havia passat perquè demostrava que el govern tenia dubtes.
L’equip de govern ja ha avisat que el punt tornarà al proper ple i que no tiraran aquesta acció enrere.

El pròxim ple de l’Ajuntament de Tarragona es durà a terme el 16 de març.