Absolen Eusebi Campdepadrós i la resta de la Mesa del Parlament

No va existir desobediència per part dels membres de la Mesa del Parlament cap al Tribunal Constitucional quan els dies 22 i 29 d'octubre de l'any 2019 aquests van permetre l'admissió a tràmit de dues resolucions a favor de l'autodeterminació i en contra de la monarquia.

Així ho recull la sentència emesa aquest dimecres pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i que absol tant al tarragoní Eusebi Campdepadrós, que n'era el secretari primer, com al llavors president Roger Torrent i els altres dos secretaris, Josep Costa i Adriana Delgado.

El tribunal entén que no van cometre el delicte per la manca d'un mandat clar i específic de les providències del Tribunal Constitucional, que es considera permetien més d'una interpretació. També s'especifica que no ha quedat acreditat que els acusats tinguessin coneixement i volguessin desobeir els mandats del Constitucional, i que van seguir les indicacions dels lletrats del Parlament.

La sentència ha comptat amb el vot particular en contra d'un dels tres magistrats, que considera que sí que hi va haver desobediència i que s'hauria d'aplicar la pena demanada per la Fiscalia, que arribava fins als vint mesos d'inhabilitació i una multa propera als 30.000 euros.

POSSIBLES RECURSOS

Un procés que, segurament, no acabarà aquí, ja que tot i valorar positivament la sentència, Campdepadrós i Costa ja han anunciat la seva voluntat de fer-lo arribar al Tribunal d'Estrasburg.

A més, ara s'està a l'espera de si bé la Fiscalia o bé VOX com a acusació particular recorren la sentència davant del Tribunal Suprem.