El nou Barnahus haurà d'esperar a la primavera

Les obres del nou centre Barnahus al Complex Educatiu de Tarragona, l'espai on s’atendran els menors víctimes d’abús sexual, van amb retard. Només fa un mes i mig de l'anunci que apuntava a finals d'aquest 2022 com la data de posada en marxa, però no serà així; per veure inaugurat el nou Barnahus s'haurà d'esperar al primer trimestre del 2023, arribant, fins i tot, a la primavera.

La crisi de subministraments, que castiga totes les obres que s'executen actualment, n'és el motiu. El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha visitat aquest cap de setmana la construcció del Barnahus de Tarragona en el marc del Dia per a la Prevenció de l'Abús Sexual Infantil.

El de casa nostra és l'únic en funcionament a tota Catalunya. Les noves instal·lacions es troben a escassos metres de les provisionals; de moment, allà s'hi han tractat 526 abusos a menors des del 2020, 223 dels quals només enguany, que encara no ha acabat.

Tarragona és l'exemple del tractament dels abusos infantils a Catalunya. Mostra d'això és que el desplegament de la xarxa Barnahus es farà reproduint els passos fets al Complex Educatiu; els 12 nous punts d'atenció obriran amb equipaments provisionals ja el 2023. No obstant això, només  la meitat tenen assegurades instal·lacions de nova creació. Aquest programa estarà finançat amb els ajuts Next Generation.

La jornada també va servir per presentar el conte 'Anem a la Barnahus', nascut dels professionals de l'equip a Tarragona.