El Club Petanca Salou ens explica com serà la modalitat a Tarragona 2018

És un dels esports menys coneguts dels Jocs Mediterranis, però els seus practicants el defensen a ultrança. El millor equip del territori acaba amb els mites negatius i argumenta per què valdrà la pena visita la seu situada al velòdrom de Camp Clar.

Les pistes de petanca de la capital de la Costa Daurada s'han multiplicat per dos amb la creació d'un nou espai que respondrà a les necessitats d'una entitat local nascuda l'any 1972. El Club Petanca Salou és un clàssic de Lliga Nacional, la primera divisió de Catalunya, i compta amb prop d'una quarantena de jugadors d'entre 8 i 83 anys. Perquè el primer pas és justament acabar amb un mite doble: que la petanca no és un esport i que és tan sols de gent gran.

Apleguem alguns dels seus jugadors en un vespre ideal per a la pràctica de l'especialitat. Ells ens expliquen com es juga a la petanca. La sang freda és el principal tret diferencial entre un bon i un brillant competidor. I reivindiquen la rellevància d'aquest esport dins el panorama estatal i català. Hi ha molt més seguiment i jugadors del que la majoria es creu.

Espanya és una de les grans potències mediterrànies juntament amb França. El 1971 va endur-se el Mundial masculí i al 2015 va fer el mateix amb el femení. La zona central del velòdrom de Camp Clar acollirà totes les partides, també de la resta de jocs de boles mediterranis, els coneguts com a botxa i Lyonnais.

Mentre participa en la prèvia del Català de tripletes, el Club Petanca Salou organitzarà el Campionat de Catalunya individual al mes d'abril. La prova dels Jocs es desenvoluparà del 25 al 29 de juny.