×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

Augmenta el reciclatge de roba a Tarragona

La ciutat de Tarragona ha reciclat, a través de contenidors com aquest, prop de 138 tones de roba utilitzada. Són, gairebé, tres tones més respecte a l'any passat. La xifra de tèxtil destinat al reciclatge a poc a poc s'enfila, i és una tendència que va més enllà de la capital del Tarragonès.

Arreu de la demarcació, la Fundació Formació i Treball ha recollit durant el primer semestre del 2022 gairebé 730 tones de peces de vestir, mentre que en el mateix període de l'any anterior les donacions eren un 8,4% inferiors. Més de la meitat de la roba recaptada es destina a la reutilització, gran part de la qual va a parar a establiments com aquest.

Per la seva banda, la Fundació Humana ha rebut, aproximadament, 1,2 milions de peces de roba en forma de donació en l'àmbit provincial, el qual es tradueix en 306 tones. Aquesta entitat sense ànim de lucre ha vist com la tendència també anava a l'alça, en aquest cas, amb un increment del 8% entre el 2021 i el 2022.

No és casualitat, doncs, que paral·lelament a aquests projectes solidaris també sorgeixin noves formes de negoci basades en la venda de peces utilitzades. A Tarragona, ja fa un parell d'anys, va obrir portes l'Eco Boutique Vintage, on es lloguen els penjadors.

ddr2

Progressivament, les grans factories del sector treballen per ampliar la vida útil dels seus productes per a reduir la generació de residus tèxtils. En aquesta línia, el Parc Central ha impulsat aquest mes la primera campanya per fomentar la donació de peces d'armari que han quedat en desús. S'havia d'allargar tot el mes de juliol, però en una setmana es van superar totes les previsions.

S'estima que, de mitjana, entre un 2 i un 8% del pressupost familiar es destina al tèxtil tot i que 4 de cada 10 de peces de vestir que tenim no les fem servir.