La Diputació de Tarragona rebutja penjar una pancarta per la llibertat dels presos polítics

El Ple de la Diputació de Tarragona a rebutjat avui una moció de la CUP que demanava que es penges una pancarta amb el lema llibertat presos polítics a la façana de l’ens supramunicipal. El PDeCAT hi ha votat en contra, tot i això han mostrat el seu rebuig a la presó preventiva que viuen els líders polítics i socials a causa del procés català.

Una pancarta com la que hi ha penjada a l’Ajuntament de Montblanc, o com la que s’utilitza a moltes concentracions. La CUP ha proposat al Ple de la Diputació de Tarragona penjar aquests tipus de pancarta que demana la llibertat dels presos polítics a la façana principal d’aquesta institució. Per la formació política aquesta és una acció que ha de servir per mostrar a la ciutadania quin paper juga la Diputació de Tarragona en tot el procés que vius el país.
La moció no ha prosperat, tant sols ha rebut el suport de la CUP i d’Esquerra, la resta de formacions hi han votat en contra, entre elles el PDeCAT que ha volgut manifestar que l’empresonament de Junqueras, Forn i dels Jordis els sembla injust i desproporcionat i que no comparteixen aquesta mesura judicial. Tot i això no troben correcte penjar una pancarta d’aquest tipus perquè els sembla parcial i contraproduent i defensen que no s’utilitzen bé les accions democràtiques de la Diputació.
El president de l’ens també ha defensat que en les quatre Diputacions del país i a la mateixa Generalitat es defensa per un ampli suport la llibertat dels presos polítics però que en cap es penjarà una pancarta que hi faci referència per mantenir la imparcialitat de les institucions públiques.