El Primer Test del REC fa brillar el talent jove

La vuitena edició del Primer Test del Festival REC va recuperar la presencialitat, així com l'emoció dels joves cineastes a concurs. Aquesta és una de les propostes més consolidades del REC i dóna una última empenta a quatre projectes audiovisuals que encara no estan acabats.

"Ramona", de la directora Andrea Bagney, va brillar amb llum pròpia i es va endur el Premi Deluxe Nacional i el Premi Málaga Work In Progress. Es tracta d'un film situat a Madrid i ple de referències a la Nouvelle Vague, que explora la versió més 'castiza' de la capital.

ramona andrea 1

L'altra gran triomfadora de la nit va ser "Kao mali list", del director Manel Raga, que va ser guardonada amb el Premi Deluxe Internacional. El llargmetratge de Raga ens trasllada a un petit poble de Bòsnia durant la guerra dels Balcans on la vida dels seus habitants contrasta amb el fervor olímpic que vivia Catalunya en aquell moment.

El Premi Cinemart, que atorga Catalan Films & TV, va ser per "Suro", de Mikel Gurrea i "La voluntaria", de Nely Reguera.