La pujada d'impostos a Tarragona supera el primer tràmit

Els dubtes al votant de l'aprovació d'una pujada d'impostos a Tarragona s'han començat a esvair aquest dilluns. I és que la proposta del govern, que implica augmentar en un 3,9%  l'IBI i un 5%  l'impost de la brossa, ha rebut la primera llum verda amb la seva aprovació a la Comissió Informativa d'Hisenda. En aquesta, el punt ha comptat amb el vot en contra de tots els grups de l'oposició menys En Comú Podem, que amb la seva abstenció ha facilitat la seva primera aprovació.

Un pas necessari per a que el ple extraordinari del dimarts 2 de novembre pugui debatre la proposta i que ja marca una línia a seguir. En aquest sentit, podria obrir la porta a una aprovació dels pressupostos amb el suport dels comuns. Des de l'execuitu han valorat molt positivament la posició dels exsocis de govern, argumentant que per a donar compliment a algunes de les seves peticions cal un augment dels ingressos

RETRETS A L'OPOSICIÓ

En el mateix sentit, Fortuny ha acusat a la resta de partits de l'oposició de no tenir una actitud responsable.

ELS COMUNS MANTENEN LA INCÒGNITA AL PLENARI

Des dels Comuns, però, mantenen la incògnita sobre la seva posició al plenari. Diuen que s'han abstingut per a donar recorregut a la proposta, però estan a l'espera de conèixer la seva afectació real al pressupost i si des del govern es fa alguna modificació en els increments proposats.