La Jove de Tarragona deixa la junta de la Coordinadora de Colles

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ja no és una de les dotze colles que formen part de la Junta que dirigeix la Coordinadora de Colles Castelleres. Una decisió que la colla lila ha qualificat de dolorosa en un comunicat adreçat als seus castellers i al que ha tingut accés TAC12.

Els del Cós del Bou justifiquen la decisió en la manera presidencialista amb la qual diuen ha actuat l'actual Junta presidida per Pau Camprovin dels Castellers de Sants. Una manera de fer que creuen molt allunyada dels objectius que es va marcar la candidatura que es va presentar per a dirigir l'ens el mes de març d'aquest mateix 2021.

La Jove posa com a exemple d'aquesta manca de treball en equip i de comunicació a les colles integrants de la junta temes tan importants com la resolució del conflicte dels drets d'imatge o com s’ha gestionat el retorn de l’activitat en el marc de la pandèmia.

Per tot això, i després que, per una banda, el representat lila a la Junta, l'excap de colla Gorka Bertran, hagués demanat deixar el càrrec per aquesta situació i per una altra, segons la Jove, des de la direcció es rebutgés una reunió per a fer front al conflicte, la colla ha acabat prenent aquesta decisió.

Des de la junta de la Coordinadora s'ha declinat fer declaracions al respecte, però fonts consultades afirmen que es vol treballar per dur a terme una reunió amb la Jove per tal de mirar de redreçar la situació. Ara l'enllaç de la colla amb la  Coordinadora serà el també excap de colla Jordi Crespo