El Port de Tarragona és el port de l'Estat que més creix

El Port de Tarragona és el que més creix de l'Estat els cinc primers mesos de l'any, fins al maig. El mes de juny també ha estat molt bo per Tarragona amb un augment del 44% respecte al 2020. Durant el primer semestre del 2021, els tràfics han augmentat gairebé un 19%. És aproximadament el mateix percentatge que la disminució que es va viure en el global de l'exercici de l'any passat. Tot plegat, referma la tendència de recuperació i fa preveure que aquest any es podrà superar la barrera de les 30 milions de tones mogudes.

Un creixement del 44% durant el mes de juny

Port

Només fent la comparativa mensual, el juny ha viscut un augment notable respecte al mateix mes del 2020. Els tràfics han pujat prop d'un 44%. I si s'analitzen els primers cinc mesos de l'any, fins al maig, l'increment és de vora el 15%, una dècima per sobre de Barcelona, i Tarragona es converteix en el port que més creix del sistema portuari espanyol. Un lideratge que, més enllà de l'estadística, constata el dinamisme del port tarragoní.

Els líquids són el grup que lidera els tràfics del juny. Representen vora 2 milions de tones, mentre que el moviment total de mercaderies del mes és de 2,5 milions. En aquest sector, hi trobem, principalment, els derivats del petroli i el cru. Entre d'altres tràfics destacats, creix també la càrrega general, els sòlids a granel gràcies als agroalimentaris, els productes químics i el paper i la pasta de paper.