La regidora Paula Varas, denunciada durant les protestes per un acte de VOX

L'estratègia de Vox per fer-se notar durant la campanya s'ha traduït en uns actes que han alimentat la resposta als carrers dels antifeixistes. El pas del partit d'ultradreta per Tarragona i Valls aquest cap de setmana s'ha traduït en protestes que han acabat amb tímids càrregues policials. En una d'elles, la de Tarragona al Camp de Mart, la regidora d'Esquerra a l'Ajuntament de Tarragona, Paula Varas va ser denunciada pels Mossos d'Esquadra per desobediència L'Ajuntament assegura que investigarà els fets, però des de la candidatura d'Esquerra s'adverteix que els Mossos equivoquen l'estratègia i sobreprotegeixen a l'ultradreta.

vox

A més de Varas a Tarragona també hi ha hagut  una segona persona denunciada per desobediència per uns aldarulls que l'endemà es van repetir a Valls.

A Valls es reprodueixen les protestes

A la capital de l'Alt Camp, l'ampli operatiu policial va evitar que els dos grups coincidissin excepte en un moment de la passejada de la comitiva d'ultradreta pels carrers de Valls. Ortega Smith i els seus van ser escridassats al seu pas pel Pati, on hi va haver moments de nerviosisme que no van pujar de to. L'altre punt calent del migdia a Valls va ser a la Font de la Manxa, punt on el desplegament dels Mossos va frenar els dos centenars d'antifeixistes concentrats mentre els ulltradretans marxaven. A Valls, la matinal es va saldar amb una denuncia per un dels concentrats i una denuncia penal per una persona que havia amenaçat els antifeixistes a través les xarxes i a qui els Mossos li han retirat 8 armes.