Aturada dels taxistes contra les llicències VTC

El 80 per cent dels taxis de la demarcació fan vaga aquest dimecres, i la resta només atenen serveis d'urgència a causa de l'aturada convocada contra la proliferació de llicències VTC. Denuncien l'especulació que existeix al voltant de les mateixes i la flutuació de preu que paguen els usuaris

Parades gairebé buides i amb els taxis existents només atenent serveis d'urgència o d'acompanyament de gent gran o amb discapacitat. aquesta és la imatge que s'estén arreu del territori aquest dimecres a causa de l'aturada convocada pel sector del taxi en contra de la proliferació de les llicències de Vehicles de Lloguer amb conductor, les conegudes com a VTC, arreu de l'estat.

Una aturada secundada pel 80 per cent dels taxis a casa nostra davant del que qualifiquen com a principi del final del sector tal i com el coneixem avui en dia. Denuncien que al que a hores d'ara ja és una sobredimensió de les llicències VTC, per exemple a la ciutat de Tarragona hi ha unes 50 quan segons la normativa no hi podria haver més de 3, se li sumaran en els propers mesos 3.000 noves llicències a tot Catalunya.

Una manera de treballar d'aquestes VTC que segons els taxistes fomenta l'especulació en la compra/venda de les mateixes i una fluctuació del preu que paguen els usuaris lluny de la regulació del sector del taxi actual

DECLA SERGI MARQUÈS (PRESIDENT RADIO TAXI TARRAGONA)

La nova concessió de llicències que es torba recorreguda per la via judicial, i tot i que el sector no és optimista sobre la seva l’eliminació, esperen que es pugin implementar obstacles que evitin l'especulació amb les llicències i la proliferació de les mateixes.