Pas endavant per prolongar el desdoblament de l'autovia A-7 des de La Móra

 

Pas endavant per prolongar el desdoblament de l’autovia a-7. De moment, es faran les obres entre la Móra i l’accés a l’autopista a Torredembarra. Ho ha anunciat el govern espanyol, que ha tret el projecte a informació pública. D’aquesta manera Foment manté l’aposta per desdoblament de l’autovia com a solució per acabar amb els problemes de la via.

És el punt on s’acaba el desdoblament de l’antiga nacional 340 a l’alçada de la rotonda de la Móra i passa de tenir dos carrils per sentit a només un. Això fa que s’hi registrin llargues cues, sobretot durant l’estiu, i una elevada accidentalitat. Per solucionar aquestes problemàtiques el ministeri aposta per seguir desdoblant l’autovia i, de moment, han tret a informació pública el projecte, entre la Móra i la connexió amb l’autopista AP-7 a Torredembarra. Aquest projecte no és nou, i ja el va anunciar la llavors ministra de Foment, Ana Pastor, al 2015. Però sembla que ara comença a caminar. Segons el ministeri, es farà el primer tram del desdoblament, de prop de 6 quilòmetres, tindrà tres enllaços per donar. Foment aprofitarà al màxim la calçada existent de la n-340 i les estructures existents. El pressupost estimat és de 58 milions d’euros.
El territori fa temps que reclama solucions per acabar amb la sinistralitat i les retencions de la N-340 i els alcaldes directament afectats, de l’anomenat pacte de Berà, s’han manifestat i han mantingut diferents reunions. Sempre han defensat que es necessita una solució urgent, que passaria, en primera instància, per la gratuïtat de l’autopista en aquest tram. Davant de la proposta de Foment de seguir amb el desdoblament sempre han dit que la prioritat hauria de ser no trinxar més el territori.