El rellotge del Port llueix restaurat i amb repic de campanes

Feia molt de temps que no se sentia el so de les campanes de la Torre Rellotge del Port de Tarragona que marquen els quarts i les hores. Aquesta és una de les novetats principals després de la seva recent restauració. El que ja és tota una icona del Port es va inaugurar la nit de Cap d’Any del 1922 cap al 1923. Va ser fruit de la demanda de la patronal i treballadors del Port d’aquella època que reclamaven un instrument per poder regular les seves jornades laborals.

La restauració també ha permès recuperar l’estat original de l’única esfera que no té rellotge, un mapa del món que amb el pas dels anys s’havia esborrat de la torre i també de la memòria col·lectiva. La intervenció ha estat integral, des del 2005 que no s’hi actuava i el rellotge es trobava en força mal estat a causa del clima.

Actualment el rellotge és digital i la seva maquinària original, gairebé centenària, es troba conservada al Museu del Port. Com a curiositat aquesta torre també tenia una petita estació meteorològica, ara, però és testimonial, només en queda el panell de vent decoratiu de dalt de tot de la capçalera.

Aquest element forma part de la ruta Patrimonial del Port de Tarragona i després d’haver-se arranjat serà més que mai l’estrella de molts comptes d'Instagram i Twitter i és que, juntament amb el far és un dels elements més fotografiats.