La Generalitat aprovarà normes per substituir temporalment el POUM

El Govern donarà tot el suport a l'Ajuntament de Tarragona perquè l'anul·lació del POUM de la ciutat no la paralitzi en matèria urbanística. Des del Departament de Territori, a més, comparteixen el posicionament que s'obre una oportunitat per adaptar el text a les necessitats actuals

El Departament de Territori ja treballa conjuntament amb l’Ajuntament de Tarragona per aprovar instruments transitoris que permetin continuar amb el desenvolupament de la ciutat. Així ho ha anunciat aquest dimecres el conseller de Territori Damià Calvet després de conèixer  la suspensió del POUM per part del Tribunal Suprem.

El conseller ha anunciat que faran una sèrie de normes de gestió intermèdies i que, mentrestant, poden treballar de manera accelerada per buscar el model de ciutat que Tarragona vol amb la col·laboració del govern català.

Calvet ha anunciat que ja es troben analitzant tota la situació arran de la suspensió i que servirà per revisar conceptes i qüestions per millorar-los i actualitzar-los, donant suport a la posició de l'Ajuntament d'aprofitar l'oportunitat per crear un POUM més ben adaptat a les necessitats actuals.

De moment, està previst que amb l’aprovació dels instruments transitoris es pugui continuar treballant en espais on ja s’ha començat a construir, com és el cas del Pla Parcial 10 i el projecte Ten Brinke.