Arriben a l'Aeroport els primers turistes post-covid

 

Els vols comercials han tornat a aterrar i enlairar-se avui des de l'aeroport. Han arribat els primes turistes podríem dir postcovid. L'aeroport havia quedat totalment inoperatiu durant l'estat d'alarma i ara intenta recuperar la normalitat que hauria de tenir per les dates en què ens trobem. Evidentment, però, les xifres no seran les mateixes que les registrades durant altres estius.

Són els passatgers del primer vol comercial procedent de Birmingham després de l’Estat d’alarma, que ha aterrat a l’aeroport a quarts de cinc de la tarda. Sorpresos per l’expectació mediàtica, no tots eren turistes, com el cas d’en Nil, passatger amb segona residència a la Costa Daurada, el primer d’arribar a la porta de sortida.

El cas d’en Louis, la pandèmia el va enganxar al seu país natal i ara per fi pot tornar a treballar de manera presencial.

Coincideixen que tot i afrontar encara la crisi sanitària se senten segurs aquí.

Tots els passatgers un cop han baixat de l’avió han passat per dos controls sanitaris, un visual i un de temperatura. També han hagut d’acreditar en un document la direcció de la residència habitual i la direcció on s’allotjaran aquests dies.

Aquest dimecres, amb la planificació de sis vols, les instal·lacions recuperen l’operativa que s’hauria d’haver començat l’1 d’abril, amb un entorn de 80 treballadors d’AENA. Durant aquests pròxims mesos d’estiu es preveu una recuperació gradual de l’operativa:

Un aeroport que a poc a poc obtindrà la imatge habitual, això sí amb noves mesures per garantir la seguretat sanitària com la instal·lació de mapares als taulells de facturació, la instal·lació de dispensadors hidroalcohòlics, marques de distanciament a terra, cartells informatius i el recordatori constantment de les normes a través dels megàfons.