Personalitats tarragonines s'afegeixen al Manifest d'Intel·lectuals pel 21-D

Josep Lluís Carod-Rovira, Xavier Sabaté o Dolors Comas són algunes de les personalitats tarragonines que s'han sumat al manifest presentat aquest diluns en que es reclama als partits polítics que incloquin en els seus programes electorals l'alliberament dels presos, la derogació del 155 i un referèndum pactat amb l'estat

Exigir la llibertat dels presos polítics, la derogació de l'article 155 i com a punt culminant, treballar per a un referèndum pactat entre Catalunya i l'estat espanyol que ajudi a superar el moment polític actual. Aquests són els tres punts que més de 150 intel·lectuals catalans demanen als diferents partits polítics incloguin en els seus programes electorals de cara a les eleccions del proper 21 de desembre.

Un text al que s'han adherit diferents personalitats politiques, però també culturals i esportives. Pel que a les polítiques, destaca la transversalitat dels seus signants, que van des personalitats vinculades al PDECAT a la CUP, passant pel PSC, Esquerra o els Comuns.

Entre els signants provinents de casa nostra destaquen ex-consellers de la Generalitat com Josep Lluís Carod-Rovira o Xavier Sabaté, encara en actiu al PSC. En el grup impulsor del text també hi destaca l'ex-diputada i ex-regidora ecosocialista a l'ajuntament de Tarragona Dolors Comas. Comas destaca la transversalitat dels signants i assegura que els punts que es demanen han de significar el punt de partida per a reconstruir llaços tant a dins de catalunya com amb la resta d'Espanya.

Altres personalitats destacades del territori que han signat el manifest han estat l'ex-rector de la URV Joan Martí Castell, el catedràtic Josep Sànchez Cervelló l'exalcalde montblanquí Andreu Mayayo, i l'exdiputat i també ex-regidor del consistori montblanquí Matias Vives