El 8N serà aturada de país i vaga a l'ensenyament

Aquest dimecres hi haurà una nova resposta ciutadana a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució sobre l'autogovern de Catalunya i l'empresonament dels líders polítics i ciutadans independentistes. I es farà amb una jornada d'aturada i mobilitzacions que té el suport de sindicats i entitats sobiranistes. 

En canvi, UGT i Comissions Obreres no secundaran aquest dimecres la vaga general convocada pel sindicat CSC. Consideren que la protesta d'aquest 8 de novembre no és laboral sinó política i per això insten els treballadors a mobilitzar-se pels drets i les llibertats, sobretot després de l'empresonament de 8 membres del Govern cessat, asseguren, sense cap garantia jurídica.

La UGT denuncia l'ofensiva contra la qualitat democràtica, amb sindicalistes empresonats per les vagues generals, l'aplicació de la Llei Mordassa, desproporció policial, violacions de la llibertat d'expressió i persecució dels dissidents. Per això convoquen l'aturada de demà, que com que no la consideren una vaga, a moltes empreses es negociacian amb els treballadors les accions a fer.

Si que s'aturarà en forma de vaga el sector de l'ensenyament, convocada pel sindicat USTEC-STEs i la secció d'educació de la CGT. La vaga també afectarà Universitat Rovira i Virgili, on les Juntes i Comitès del personal d'adminsitració, serveis i personal docent han constituït un comitè de vaga. La Universitat ha fixat serveis minims per garantir l'obertura de les facultats.

Pel que fa a la convocatòria de vaga feta pel sindicat CSC és en protesta per la regressió de drets socials i la precarietat laboral a Catalunya. Es tracta d'una vaga però que Foment del Treball considera com a il·legal. Pel que fa a les entitats que integren la Taula per la Democràcia se sumaran a les concentracions de les 12 del migdia davant la delegació de la Generalitat a Tarragona i a les 6 de la tarda, davant dels ajuntaments del territori.