Creu Roja adapta les proves de selecció de socorristes pel coronavirus

200 metres de cursa a la sorra de la platja i 400 metres nedant al mar. Són les proves de duatló que han realitzat els aspirants a socorrista de la Creu Roja a la platja de l’Arrabassada de Tarragona. Enguany, per la crisi sanitària, la institució ha adaptat les proves de selecció i ha canviat les teòriques presencials per fer-les en línia. Les proves físiques i de RCP sí que les han mantingut, però han eliminat l’examen de rescat per evitar el contacte personal entre els participantsCom és habitual, s’han realitzat unes proves físiques molt dures per comprovar l’estat de forma dels aspirants.

Creu Roja necessita uns 130 socorristes per portar a terme el servei a les platges de la demarcació. Els aspirants han tingut poc temps per entrenar-se a l’exterior després del confinament. Molts d’ells van continuar amb l’exercici a casa i han aprofitat aquestes darreres setmanes per centrar-se en les proves aquàtiques. No obstant això, han arribat en plena forma.

El servei de vigilància es va iniciar el passat 16 de maig només a la platja de l’Arrabassada i està previst que a partir del 16 de juny es pugui ampliar a totes les platges de la ciutat.