Tarragona perseguirà les terrasses que no compleixin la normativa

L'Ajuntament i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria reconeixen que en la primera jornada en la fase 1 alguns bars no van complir directrius com les distàncies entre els clients. Unes actituds que el govern local investigarà.

L'entrada a la fase 1 del desconfinament ha derivat en les primeres terrasses plenes, però també en possibles infraccions pel que fa a les limitacions d'aforament i les distàncies físiques entre els clients dels bars. En general, l'Ajuntament posa bona nota a com s'ha produït la reobertura dels establiments, però no amaguen certa preocupació per determinats casos concrets.

El vespre de dilluns va marcar el pic amb més afluència de persones als bars en la primera jornada d'alleugeriment del confinament. Segons el sector, algunes excepcions esquitxen el comportament exemplar de la majoria.

L'associació també demana més presència policial per tal d'advertir de possibles infraccions. I el govern tarragoní recull el guant i ja ha donat instruccions a Protecció Civil i Guàrdia Urbana perquè vigilin que es compleixin les distàncies o, per exemple, no s'intal·lin més taules de les permeses. L'Ajuntament també informa que ha rebut 60 comunicacions per instal·lar una terrassa a la via pública, unes peticions que s'estudiaran cas per cas. Abans de l'Estat d'Alarma hi havia 470 establiments amb terrassa a Tarragona.