L'ascens del CBT a la LEB Plata depèn dels diners: 'Ho tenim molt difícil'

Oportunitat històrica per als del Serrallo d'abandonar la Lliga EBA tres anys després de descendir. La Federació Espanyola preveu inhabilitar els descensos i possibilitar que pugin els campions de grup, entre ells un CBT amb seriosos dubtes extraesportius.

La Lliga EBA no s'acabarà, un secret a veus que no cal debatre perquè la crisi de la COVID-19 i el dilatat confinament dels esportistes, absents de ritme físic òptim, impedeix qualsevol alternativa a la pista. Ara bé, això no significa pas que el bàsquet espanyol deixi sense premi els millors del curs.

No hi ha confirmació oficial, qualsevol avenç es fa esperar enmig de la crisi sanitària, però l'assenyalat per pujar a la Plata és el CBT, primer en solitari del grup C-B, amb plaça matemàtica per a una fase posterior que no se celebrarà i amb drets adquirits, segons la FEB, per tornar a la gal·làxia LEB. Un caramel agredolç per als del Serrallo, que haurien d'assumir la llosa econòmica de la categoria: el cànon per participar-hi és de 54.000 euros i la quota d'inscripció, de 17.500. Ara bé, és probable que la FEB rebaixi el llistó financer. El cost d'un equip de Plata a pista podria no superar els 40.000 euros i el projecte facilitaria la primera gran excusa per reobrir el Palau, que es gestionarà des de la ciutat d'aquí a pocs mesos. Els tarragonins gairebé han exhaurit el seu deute històric.

La Federació no veu just que els millors de la temporada es quedin sense l'oportunitat de prosperar el curs vinent malgrat que això signifiqui ampliar la xifra de participants a la Plata, que disposa de dos grups amb 12 equips cadascun; alguns d'ells, això sí, amb importants problemes de viabilitat financera. D'aquesta manera, les renúncies podrien estar a l'ordre del dia, tant pel que fa a descensos voluntaris com pel que fa a ascensos. El CBT encadena tres cursos a l'EBA, dos d'ells a la part capdavantera.

Si res canvia, CB Salou i CB Valls continuaran a l'EBA. Els vallencs igualen amb el tercer de la fase regular, l'últim dels equips que, sobre el paper, havia d'accedir a la fase d'ascens a la Plata.