Joves tarragonins i migrants comparteixen experiències vitals

Un programa de l'Institut Martí i Franquès i el centre Orió permet conèixer la realitat dels joves migrants i donar-los l'oportunitat d'integrar-se amb joves tarragonins de la seva edat.

Són una seixantena de nois i noies d'entre 15 i 17 anys que durant tot aquest dimarts duen a terme tot un seguit d'activitats esportives i de coneixença a les instal·lacions de l'Institut Martí i Franquès de Tarragona. La meitat són alumnes del centre i l'altra meitat joves emigrats sols que duen a terme un programa de Formació i Inserció en cuina, pintura i jardineria al centre Orió, ubicat al Complex Educatiu de la ciutat.

Durant les darreres setmanes els alumnes de 4rt d'ESO i 1r de Batxillerat han pogut participar en els tallers que els joves migrants duen a terme el centre Orió i compartir amb ells experiències tant vitals com de formació. Tot emmarcat en els programes Spectrum-United by diversity i Erasmus+ de la Unió Europea per tal de donar a conèixer els avantatges de la diversitat cultural. Uns aspectes que des dels dos centres creuen s'han de començar aprendre des del mateix territori.

Una oportunitat molt ben valorada pels mateixos alumnes, que han pogut conèixer de primera mà la realitat dels joves migrants per una banda i integrar la seva estança amb adolescents tarragonins de l'altra.

Una experiència però que no ha pogut ser completa aquest dimarts, ja que també hi havien de participar alumnes del programa Erasmus provinents de Portugal, Alemanya i els Països Baixos, que no han pogut viatjar a Tarragona a causa de les restriccions imposades pels seus governs a causa del coronavirus.