La Sang celebrarà els seus 475 anys a Tarragona sense retallar la processó

 

475 anys de la Congregació de la Puríssima Sang de Tarragona, la històrica organitzadora de la Processó del Sant Enterrament, que cada any retransmet aquesta casa. Enguany serà una edició especial, amb una trentena d'actes commemoratius, entre els quals destaca la publicació d'un llibre d'història i una processó excepcional el novembre. Pel que fa a la del divendres Sant, es modifica lleument el recorregut, però no es retira el tram de la Rambla Nova com volien la resta d'agrupacions.

El canvi de recorregut evitant el carrer Sant Oleguer i part de la Rambla Vella per entrar per Trinquet nou serà l'únic dels canvis de la processó del Sant Enterrament del 2020 a Tarragona, per evitar col·lapse a la zona. Serà una processó especial, pel 475 aniversari de la Congregació de la Puríssima Sang, i per això la històrica entitat organitzadora ha acordat, diu, amb la resta de confraries i agrupacions, no fer canvis majors, com reclamaven algunes entitats, com no passar per la Rambla Nova.

La Sang sí que vol que s'estudiï com millorar el funcionament del lloguer de cadires, perquè tingui més demanda. La del divendres Sant, enguany 10 d'abril, no serà l'única processó de la Sang d'aquest 2020. El 22 de novembre, coincidint amb la festivitat de Crist Rei, els armats i el Sant Crist sortiran novament en processó acompanyats dels representants de totes les confraries de la Sang de Catalunya i les agrupacions de la ciutat.

Serà un dels 32 actes previstos que s'han presentat junt amb la imatge de l'efemèride. Del programa destaquen, l'actuació especial de la Moixiganga fora de Santa Tecla, a l'església de Natzaret; el llibre que prepara Jordi Bertran sobre la història de la Sang, concerts i actes litúrgics, com la missa inaugural el 25 de gener amb l'abat de Poblet. També una exposició dels improperis a la URV, on se celebrarà al març, el Congrés internacional sobre la Passió com a ritu de representació de la violència.