El Serrallo recupera el Concurs de Mestres Romescaires

Els propers 2 i 3 de novembre el barri tarragoní del Serrallo recuperarà una de les seves tradicions gastronòmiques més significatives, la del Concurs de Mestres Romescaires. Després de quatre anys sense celebrar-se, el concurs tornarà acompanyat d'unes jornades gastronòmiques que volen potenciar la identificació de Tarragona amb aquest plat mariner.

Tarragona recuperarà el Concurs Mestre Major Romescaire gràcies a l’entesa de 8 entitats de la ciutat. La cita, que es va impulsar l’any del 1951, torna a tenir data després de 4 anys sense celebrar-se: el pròxim 2 i 3 de novembre al Serrallo. Aquesta vegada retorna amb una estrena, la incorporació del Concurs Mestre Petit Romescaire per fer-ho extensible als infants. El cap de setmana però arrancarà amb el tast popular de romesco. Tot plegat ressorgeix gràcies a l’impuls dels col·lectius veïnals.

El Concurs Romescaire vol establir-se de nou al barri mariner cada dos anys. Però a més a més, les entitats i organitzacions de la ciutat s’han compromès a promoure el romesco com a producte excepcional de Tarragona. Això es plasmarà en les Jornades Gastronòmiques del Romesco que prendran el relleu del concurs amb menús a restaurants de la ciutat i també un seguit d’activitats amb aquesta salsa com a protagonista. L’objectiu: situar el romesco com a element identitari de Tarragona.

Les jornades gastronòmiques se celebraran del 5 al 17 de novembre i, entre d’altres, també inclouran una tertúlia sobre el Romesco al segle XXI.