De Salou al Guinness

Es diu Lucas del Paso, és un amant de la moto nàutica i vol recòrrer amb aquesta màquina la distància existent entre Sagres, a Portugal, a Pompeya, Itàlia, sense suport continu. Ningú ha completat mai un recorregut tan llarg amb tant pocs recursos.

Fill del Mediterrani salouenc i de l'Estació Nàutica, va aficionar-se a les motos d'aigua als 15 anys; des de fa quatre investiga com superar un rècord damunt de la seva màquina preferida. Així neix el projecte 'Blueforgreen', que pretén recaptar fons per a la Fundació Aladina, que lluita contra el càncer, i per a Hearth Alliance que fa front a la desforestació mundial. També retirarà brossa de l'aigua.

La màxima distància recorreguda sense ajut directe és de 3.074 quilòmetres en 40 dies. Els va completar un finlandès, que va connectar el Bàltic amb Marbella. Ara, el Lucas busca els 4.000 en la meitat de temps, 20 dies. De Sagres (Portugal) a Pompeia (Itàlia) i un mínim de vuit hores de navegació al dia.

S'allunyarà un màxim de dos quilòmetres de la costa i tan sols hi ha una parada clara, la de Salou. L'acompanyaran dues persones, això sí, per carretera: navegarà completament sol pel Mediterrani amb un pressupost per superar el repte de 8.000 euros.

Aquest dissabte marxarà cap a Portugal i dilluns a les 8 del matí iniciarà la primera de les etapes. Molta sort!!