Un pregó amb accent aragonès dona el tret de sortida a les Nits Daurades

L’encarregat de fer el pregó de les Nits Daurades d'aquest any ha estat el president del grup Henneo-Heraldo de Aragón, Fernando de Yarza López-Madrazo. A més de dirigir el grup editorial el pregoner presideix l’Asociación Europea de Editores News Media Europe. L’acte que normalment es celebra al Xalet Torremar va canviar la seva ubicació al saló de plens de l’Ajuntament de Salou pels possibles ruixats.

El pregoner d’aquest any està molt vinculat a Salou, explica que des que tenia dos mesos de vida ha passat llargs estius al municipi. La seva família va ser de les primeres que va arribar a Salou quan el turisme encara no estava desenvolupat. Els de Yarza posseïen un xalet amb terres que van ser posteriorment cedides a l’ajuntament per construir l’actual plaça de la Font Lluminosa.

Fernando de Yarza també s’ha volgut autodenominar ambaixador de Salou davant la premsa. Ha assegurat que el municipi i la costa daurada tenen sempre un espai dins les seves publicacions a l’Heraldo d’Aragón i que lluita per fer visibles els avantatges de Salou i el seu potencial turístic.

Salou va fer entrega al pregoner d’una placa commemorativa del dia així com també una reproducció a escala de la figura del rei Jaume I. De Yarza també va obsequiar l’alcalde amb una figura de la verge del Pilar, símbol de la seva procedència aragonesa.  En acabar el pregó, el mateix pregoner acompanyat per l’alcalde de Salou va encetar la gran tronada que inicia oficialment les Nits Daurades de Salou.