Salou rep el secretari d'Estat de Turisme

Salou ha rebut aquest dimecres la visita del secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, per conèixer de primera mà els projectes que es finançaran amb els Next Generation.

Valdés ha mantingut una reunió amb membres del govern local, la directora general de Turisme de la Generalitat i representants de les associacions turístiques que apleguen el sector privat. 

La capital de la Costa Daurada és el municipi català que rebrà més recursos en la primera convocatòria dels fons europeus per a la transformació de les destinacions turístiques. Són 6 milions d'euros, per exemple, per desenvolupar la segona fase del carrer Carles Buïgas, crear aparcaments dissuasius o digitalitzar la destinació.

Salou, en aquest sentit, ressalta que sumant altres línies de finançament disposarà de 9 milions d'euros per adequar la ciutat. Unes accions que milloraran la destinació turística, però també el dia a dia dels residents. De fet, l'alcalde del municipi ha presentat al secretari d'Estat el seguit d'actuacions incloses en el pla local per a la sostenibilitat turística. 

El secretari d'Estat de Turisme també ha dipositat expectatives en la segona convocatòria dels Next Generation en matèria turística que s'obre enguany i, d'altra banda, ha recollit les bones sensacions del sector de cara a la recuperació de l'activitat aquesta Setmana Santa i l'estiu. Ha recordat, per exemple, el pla per compensar la pèrdua del visitant rus i ucraïnès que es va acordar fa unes setmanes a Salou.