Valls prioritza Ca Padró i congela la nova seu de la policia

El govern municipal de Valls replanteja les prioritats per aquest exercici i modifica el pressupost per garantir el finançament dels 5,5 milions que, es preveu, costarà la rehabilitació de Ca Padró per ubicar-hi la futura seu de escola de música municipal. La caducitat de la subvenció d’1,8 milions d’euros provinents de fons europeus l’any 2026 obliga al consistori a prioritzar el projecte per davant d’altres necessitats. Així, a aquesta inversió s’hi destinaran els dos milions de romanent que atresora el consistori, però no n’hi haurà prou. També els 1,7 milions d’euros provinents d’excedents de partides ja executades com les de les obres de Ca Xapes, 800.000 euros,  o de la rehabilitació de la muralla de Sant Antoni, 130.000.

QUÈ HI DIU L'OPOSICIÓ

Preocupen més a l’oposició però, els 135.000 euros que s’extrauran de l’estudi per a la nova seu de la policia, o els més de 300.000 que es deixaran d’invertir en millores a les instal·lacions de les zones esportives.

El compromís del govern va possibilitar el posicionament favorable del PSC a aquesta modificació. La CUP, per la seva banda, va abstenir-se argumentar que, a banda de Ca Padró, el govern aprofita la modificació per inflar altres partides que veu innecessàries. VOX, per la seva banda s’hi va oposar perquè no veu que l’escola de música municipal sigui un projecte prioritari.