El vallenc Òscar Ngomo fitxa pel CB Salou

Primera cara nova del Club Bàsquet Salou 2020-2021, un nom de garanties, internacional i important als principals equips del territori. Ngomo reforça els de Jesús Muñiz i torna així a l'EBA després d'un any al Morell, amb qui va pujar a Primera Catalana.

El mercat de l'estiu a la Lliga EBA comença a la primavera i qui mou fitxa primer, com gairebé sempre, és el CB Salou. La tercera proposta basquetbolística de la història salouenca a la Lliga EBA comptarà amb un nou cromo de 2,01, Òscar Ngomo, que al juliol complirà 30 anys i amb perfil per ocupar espai a la zona i fora d'ella. És una incorporació de garanties i, possiblement, una de les poques a la capital de la Costa Daurada, perseguit per l'entrenador Jesús Muñiz des de fa temps.

Òscar Ngomo va estrenar-se com a sènior de primer nivell l'any 2010 i amb la samarreta d'un Club Bàsquet Vila-seca que, en aquella campanya, només va guanyar un partit a EBA i al pavelló de La Pineda davant l'Olivar dirigit per l'històric Pep Cargol. Ngomo va créixer durant gairebé tres anys als Malabo Kings de la seva altra pàtria, Guinea Equatorial. El 2014 va reforçar el CBT per marxar tot seguit a la seva terra natal, Valls, i a Copa Catalunya. Allà va competir fins a finals del 2018, també a l'EBA. Després d'un curs i mig fora d'aquesta categoriai en què no s'ha allunyat de l'esport perquè ha liderat el Morell, Òscar Ngomo estrenarà samarreta, una de les poques principals del territori que encara no ha vestit.

cb salou 2

El CB Salou no té previst grans moviments de mercat després d'enllestir la permanència sense problemes i d'acomiadar el torneig cancel·lat per la COVID amb opcions matemàtiques d'accedir a la fase per pujar a la LEB Plata. Tot i les dificultats a l'hora de regularitzar estrangers, l'entitat preveu que aquest cop no hi haurà problemes per comptar amb el nordamericà CJ Barksdale sense fitxa fins al passat gener.