Montblanc acull una exposició sobre el primatòleg Jordi Sabater

 

El Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre de Montblanc acull una mostra de l’exposició del primatòleg Jordi Sabater i Pi, descobridor de Floquet de Neu. Aquesta exposició evidencia la tasca de recerca realitzada per aquest científic. La mostra es pot visitar fins el 24 de setembre. 

Aquesta mostra inclou dibuixos de Sabater Pi i posa de manifest la ingent tasca de recerca duta a terme per aquest científic. Entre altres coses, va constatar la intel·ligència dels primats no humans, una vessant que actualment l’IPHES complementa investigant el seu comportament cognitiu en general que inclou aspectes que van des de la lateralitat manual (per què fem servir més la mà dreta que l’esquerra) fins a la seva capacitat tecnològica. 
A través de diferents plafons, amb moltes imatges fotogràfiques, es fa un recorregut per la vida científica de Jordi Sabater Pi des que el 1939, quan ell teia 16 anys, la seva família es trasllada a viure a Fernando Poo, a l’Àfrica, una illa que actualment s’anomena Bioko, fins a les seves últimes reflexions.
L’any 1966, Floquet de Neu entra a la vida de Sabater Pi, un insòlit goril·la albí que va acabar sent portada al National Geographic Magazine. Dinou any després, el 1985, el primatòleg s’instal·la a viure a Barcelona, on funda la càtedra de Psicologia animal a la Universitat de Barcelona, consolidant així una vida plena de grans descobriments, encara que aquí sigui menys conegut que a països com el Japó o els Estats Units.

Canvia't al 39 a la TDT