La DO Conca de Barberà espera recuperar les xifres de la verema del 2016

A finals d'aquest mes, començarà la verema a les finques de la DO Conca de Barberà i ho faran amb bones perspectives. Tot i que no parlen de xifres creuen que podran recuperar el nivell d'ara fa dos anys ja que l'any passat la collita va baixa un 30 per cent per la sequera. Aquest episodi es deixarà enrere en una producció que creixerà en quantitat. La verema s'allargarà fins a l'octubre amb la collita del trepat, la varieat autòctona de la Conca.

La Conca de Barberà es prepara per l'inici de la verema, que preveuen començar a finals d'aquest mes d'agost. Són les dates habituals de la verema a la comarca, després de l'any passat que va ser atípic. La sequera del 2017 va fer avançar la verema i es va fer una producció d'un 30% menys del que és habitual. Enguany s'espera recuperar les xifres de cada any i collir un raïm de bona qualitat. es començarà per varietats com el ... i s'acabarà cap a l'octubre amb el trepat, del qual també se n'espera una bona collita. Les fortes pluges de la primavera, però, han propiciat l'aparició de fongs a a algunes vinyes de la comarca. Això ha fet que aquestes setmanes prèvies a l'inici de la verema es treballi de manera intensa a la vinya. És el cas del Celler Carles Andreu a Pira, que està fent un tractament per acabar amb el mildïu. Esperen, però, fer una bona collita. 

A la cooperativa de Sarral, una de les més grans de la comarca, esperen també fer una bona collita, d'un 9 milions de quilos aproximadament, i també de molt bona qualitat. La cooperativa, a més, començarà la verema i també el trasllat a la nova nau que han construït a l'entrada de Sarral, on a partir d'ara produiran el cava Portell. A les actual instal·lacions hi continuaran fent els vins.