L'oferta de places de residència no cobreix la demanda

El Departament de Drets Socials ha invertit 6 milions d'euros en la renovació de material assistencial a les residències per a gent gran i persones amb discapacitat. La problemàtica que no pot esborrar, per ara, és la llarga llista d'espera per entrar als centres, ja que la demanda supera l'oferta. 

La inversió dels darrers mesos ha suposat l'adquisició de 5.509 llits, grues i ajuts tècnics nous. Això ha permès retirar més de 3.800 productes, dels quals més de 1.800 estaven encara en bon estat i els reaprofitaran entitats, fundacions o ens comarcals i municipals. 

Del total de material, 444 productes s'han destinat a residències del Camp de Tarragona. I en el cas concret de la residència pública de Montblanc, s'han adquirit 3 camilles hidràuliques, 6 grues de bipedestació i 3 grues de cistella.

INFRAFINANÇAMENT DE L'ESTAT

En una visita a la residència-llar Conca de Barberà de Montblanc, el conseller de Drets Socials ha denunciat l'infrafinançament de l'Estat en matèria de dependència. Ha reclamat que es destini un 2% del Producte Interior Brut a l'atenció a les persones i ha anunciat una reunió amb el ministre del ram per demanar-li formalment. 

Campuzano també ha lamentat l'incompliment de l'Estat amb el finançament a parts iguals de la llei de la dependència, en què la Generalitat ha invertit els darrers anys el 80% i l'Estat només el 20%. 

Pel que fa a les llistes d'espera, el conseller ha destacat que actualment a Catalunya hi ha 12.000 persones que han sol·licitat plaça i no en tenen. Ha destacat, però, que enguany s'han implantat 2.000 noves places i que la voluntat és ampliar-ne més l'any vinent, i s'han incrementat les ajudes econòmiques per accedir a les residències.