Obres per deixar enrere la riuada més de dos anys després

L'Ajuntament de Montblanc ja ha adjudicat la primera obra de millora dels desperfectes de la riuada del Francolí de fa dos anys. Es tracta del projecte per arranjar la zona de la rotonda d'accés a Montblanc que hi ha a tocar del col·legi Mare de Déu de la Serra, i que està igual que l'octubre de 2019. També es preveu arreglar el mur de l'escola que va quedar afectat per l'aiguat, així com els accessos al centre.

És l'obra més petita, que s'ha adjudicat sense concurs perquè no ha superat els 40.000 euros de licitació. La majoria de projectes s'aprovaran i es licitaran ja la setmana vinent. Són les obres mitjanes, els projectes de les quals s'han redactat des de l'Ajuntament.

Per més endavant es deixen els projectes més grans, que s'emportaran també bona part dels 3 milions d'euros d'ajudes que va rebre l'Ajuntament. Són les obres per millorar el Pont Vell i el seu entorn, el pont de Bolovi o la passera del Molí del Pas. Aquestes es deixaran per la primavera, però també es licitaran pròximament.

La riuada al Francolí va tenir lloc l'octubre del 2019 i les ajudes promeses per l'Estat i la Generalitat van arribar quan es complien dos anys del desastre natural. Sense els diners, l'Ajuntament no podria començar cap obra. Aquest 2022 està previst deixar totes les millores enllestides.